Rusko pri dnešnom výstupe na Kriváň vytvoril svoj osobný časový rekord

07.08.2005 Poprad

Vysoké Tatry 6. augusta (TASR) - Minister hospodárstva a líder ANO Pavol Rusko pri dnešnom výstupe na vysokotatranský končiar Kriváň vytvoril svoj osobný čas...
Vysoké Tatry 6. augusta (TASR) - Minister hospodárstva a líder ANO Pavol Rusko pri dnešnom výstupe na vysokotatranský končiar Kriváň vytvoril svoj osobný časový rekord. Zdolal ho za 3.45 hod. Spolu s ním dnes na vrchol Kriváňa vystúpilo aj ďalších asi 40 politikov z ANO.

Tradíciu svojich výstupov na Kriváň začal písať Rusko pred piatimi rokmi. Pred tromi rokmi sa k nemu pridala aj jeho vtedy sedemročná dcéra Lívia. Odvtedy s ním svorne zdoláva každoročne tento štít. \"Tohto roku som jej takmer nevládal, išla napredu skupiny, \" podotkol jej otec. Rusko považuje Kriváň za najväčší, hoci nie najvyšší, slovenský vrchol a preto sa rozhodol, že s dcérou si naň vyšľapú. Prvýkrát sa obával, či to zvládne ako sedemročná, vysokohorskú túru však absolvovali bez ťažkostí.
\"Keď sme vyšli prvý raz na Kriváň, tak som povedal dcére Lívii, že to bude mať zážitok na celý život. Vždy pri pohľade na jeho vrchol si spomenie na mňa a to aj vtedy, keď tu nebudem, \" podotkol Rusko. Členovia ANO spolu s ich predsedom Ruskom pobudnú vo Vysokých Tatrách aj v nedeľu. Budú ich čistiť, stretnúť sa majú ráno pred Infocentrom na Štrbskom Plese.
 

Vyberte región

mark